Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-29 11:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/teknikbloggen/2014/03/17/e-postprogrammet-som-inte-kan-ta-emot-mail/

TEKNIKBLOGGEN

E-postprogrammet som inte kan ta emot mail

Äntligen! Letter är e-postprogrammet jag längtat efter länge: Ett program som bara kan skicka e-post men inte ta emot.

Ett märkligt önskemål? Låt mig förklara:

E-post är ett oerhört smidigt sätt att kommunicera. Men det kan också orsaka mycket stress. Någon har kallat inkorgen för en uppgiftslista en själv inte har kontroll över, den fylls på av andra.

När jag vill jobba ostört brukar jag stänga ner mitt e-postprogram (och Twitter-klient, Facebook-fliken och så vidare). Det fungerar bra.

Problemet uppstår när arbetsuppgifterna kräver att jag skickar e-post. Det vill jag kunna göra utan att bli distraherad av vad som möjligen kommer till min inkorg.

För 25 kronor är Letter en lösning på just det problemet för dem som använder Mac. (Om någon känner till ett liknande program för Windows, tipsa gärna i kommentarsfältet.)

Letter visar inga listor över mappar, ingen inkorg, inget annat än ett tomt blad där jag skriver mina mail och en knapp för att skicka iväg dem. Så bra!

Kan förresten passa på att tipsa om ytterligare ett e-postprogram för Mac: Mailmate. Det ser inte mycket ut för världen, men har många användbara funktioner. En är ett finmaskigt filter där det går att ställa in vilka nya mail i inkorgen som ska räknas. Jag har ställt in så att siffran för olästa mail bara räknas upp när jag får mail från närmaste familjen eller från mina uppdragsgivare. Mailmate erbjuder därmed en kompromiss mellan att stänga e-postprogrammet för att slippa bli störd eller att tvingas leva med en ständigt växande siffra som visar hur mycket som väntar i inkorgen.