Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-29 11:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/teknikbloggen/2014/04/03/amazon-vill-in-i-vardagsrummet/

TEKNIKBLOGGEN

Amazon vill in i vardagsrummet

Det var ett tag sedan Amazon bara var en nätbokhandel. I går presenterade företaget en stor satsning på vardagsrummen. Inledningsvis i USA, men säkert i fler länder vad tiden lider.

Amazon Fire TV är en direkt konkurrent till Apple TV och Google Chromecast: En liten låda som man kopplar till tv och musikanläggning för att strömma musik, filmer och tv-serier via nätet. Netflix, Youtube Hulu är några av de tjänster som kompletterar Amazons egna alternativ.

Prislappen är identisk med Apple TV, 99 dollar. En intressant skillnad är att Amazons låda även går att använda som spelkonsol. Amazon har startat en egen spelstudio, men här finns även spel som Minecraft Pocket Edition. Dessutom har Amazon avtal med bland andra Electronic Arts och Disney om fler spel.

En annan liten intressant detalj är att Fire TV har en röstbaserad sökfunktion. Alla som matat in text från en vanlig tv-fjärr vet hur bökigt det är. Att förse den med en mikrofon känns smart, förutsatt att det fungerar bra.

Det var ett tag sedan Apple TV fick en rejäl uppdatering, men det ryktas om att något är på gång. Googles Chromecast förbättras så sakteliga. Kraftmätningen om bästa plattform för underhållning i vardagsrummet är igång.