Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 16:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/tradgardsbloggen/2012/03/17/massor-med-atbart-pa-scenen-atbart-pa-tradgardsmassan-i-alvsjo/

TRÄDGÅRDSBLOGGEN

Massor med ätbart på scenen Ätbart på Trädgårdsmässan i Älvsjö

I A-hallen på Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i Älvsjö finns tre olika namngivna scener. Den scen som förra året hette Längtan har i år fått namnet Ätbart.

Och just det ätbara är en av de hetaste (nu fick hon till det!) nyheterna för årets Trädgårdsmässa.

[caption id="attachment_997" align="aligncenter" width="380" caption="Goda morötter - hur gör man? Lyssna på föredraget!"]

[/caption]

På scenen Ätbart kommer exempelvis Sara Begner, matinspiratör från Coop, att visa hur man kan laga mat av rester – i stället för att bara slänga bort överbliven mat.

[caption id="attachment_999" align="aligncenter" width="380" caption="Går det att göra gratäng av rester? Kom och lyssna på föredraget!"]

[/caption]

Vidare låter Kolonikockarna oss se, hur man på läckert sätt tar hand om skörden på kolonilotten.

[caption id="attachment_1001" align="aligncenter" width="380" caption="Vilken potatissort som blir Årets får vi veta av Larsvikens Lantbruk"]

[/caption]

Förutom dessa mer påtagliga matlagningsinslag, handlar de Öppna Föredragen på scenen Ätbart om just temat ätbart

Föreläsare berättar om odling av godaste morötterna, odling i växthus, äppelsorter för allergiska, årets potatissort, äldre nyttoväxter, ovanliga fruktsorter, ekologisk grönsaksodling m.fl.

Bland årets nyutkomna trädgårdsböcker handlar faktiskt ett flertal om det som är ätbart. Författarna Karin Eliasson, Tyra Hallsenius Lindhe och Anders Kjellson deltar med Öppna Föredrag på scenen Ätbart och kommer att inspirera oss till nya smaker.

[caption id="attachment_1003" align="aligncenter" width="380" caption="Olika kålsorter både för lyst och till nytta"]

[/caption]

De Öppna Föredragen på Trädgårdsmässan i Älvsjö 12-15 april är helt kostnadsfria och rullar på med en halvtimmes mellanrum på tre scener under samtliga mässdagar. Det är upp till besökarna att välja och vraka – vilken lyx!