Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Trädgårdsbloggen

Pyssel i påsk

I år ligger påskhelgen alldeles fel med tanke på att Trädgårdsmässan börjar på torsdag och tempot är högt så här på slutspurten. Påsken innebär flera dagar med opålitlig postgång och på annandagen börjar utställare flytta in på Stockholmsmässan.

Till jul kan vi plocka fram pyntet redan till första advent och sedan glädjas flera veckor åt utegran och adventsstake.

Till påsk däremot blir pyntandet kortvarigt, förutom påskriset med färgglada fjädrar som vi kan placera inomhus och ute. Men i övrigt hinner vi knappt plocka fram kycklingar och påskägg innan påsken är över.

Det är fritt fram att använda favoritväxter och färgglatt pynt i egna påskarrangemang

Icke desto mindre, som jag brukar säga, är det himla roligt att påskpyssla och gärna tillsammans. I en kruka eller korg kan vi blanda växtmaterial och pynt precis efter eget tycke och smak. Mycket gult ska det vara förstås!

Hyresgästerna i Hedemora gillar att påskpyssla tillsammans och mycket gult ska det vara!

EN RIKTIGT GLAD PÅSK!