Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 10:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/traningsbloggen/2014/05/05/simma-som-i-swimrun/

TRÄNINGSBLOGGEN

Simma som i swimrun?!

Jag fick en rejäl kalldusch i poolen igår!

Jag vet inte riktigt vad jag hade trott, men jag hade någon form av idé att jag borde ha skapat viss flytkapacitet 2011 när jag faktiskt körde några pass simning. Ja.. ni hör ju. Jag lever i min egen värld ibland! När jag tänker efter kanske jag satt mer i bubbelpoolen än simmade kanske?

Alex som jag ska köra Stockholm Swimrun med råkar ju även passande nog vara simtränare. Tur för honom (?) och för mig (!). Efter att först ha givit mig direktiv att köra 2 längder "för att han skulle kolla status" och därefter (såg jag hur han nervöst började flacka med blicken - han insåg att detta kommer bli tufft!) givit mig flertalet övningar att träna på, så började det i alla fall gå framåt!

Jag fick träna andning, benspark och flytläge. Jag blev aningen mer van vid att ligga i vattnet och kände inte den klassiska paniken så snart Alex bad mig simma en längd igen.

Vi lärde oss dock 2 saker.

- Jag borde simma mer. Jag kan inte prata mig ur simsträckorna (ingen bubbelpool i Brunnsviken vad jag har hört)
- Övning ger färdighet! Det var markant skillnad efter 1h!

Sedan känner jag en hel del "TACK GODE GUD"-känsla över att det trots allt är väldigt enkelt vatten och väldigt korta simsträckor på tävlingen. Jag kanske rentav klarar mig på hundsim.. men ärligt talat, vad vore man om man inte konstant utmanande sig lite ändå?

Till detta måste jag också slänga upp en 3 år gammal bild från när jag senast (och enda gången i livet faktiskt!) bar en våtdräkt. Så... om man säger såhär. Kan jag, så kan nog vem som helst överleva swimrun!