Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-16 09:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/tvbloggen/2010/02/24/mia-slar-anders-mans-6446/

TV-bloggen

Mia slår Anders & Måns

Rätta artikel

Foto: TV4

I kampen om bästa igenkännings- och genanshumorprogram just nu går TV4:s Solsidan segrande ur striden mot SVT:s Succéduon, även om också den senare har sina kvaliteter.
Den stora behållningen med Solsidan stavas Mia Skäringer. Josephine Bornebusch och Johan Rheborgs karaktärer är tecknade med ganska grova penslar och därför också lite ointressantare, men Mia Skäringers samspel med Felix Herngren har varit lyhört, charmigt och fullkomligt lysande hela vägen.

Visserligen kan en del av entusiasmen kring programmet förklaras av att den svenska dramapubliken är svältfödd på bra och trovärdig dialog. Ett tragiskt och ganska obegripligt faktum. Solsidan visar ju att det faktiskt går.

Solsidan, fredagar kl 21.30 i TV4.