Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-19 11:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/tvbloggen/2010/05/10/en-stjarna-ar-fodd-7181/

TV-BLOGGEN

En stjärna är född

I Roast på Berns på måndagskvällen visade Ola Söderholm varför nytt blod i den svenska komikerpoolen inte bara är välkommet utan en nödvändighet.


En roast är ett svårbalanserat format, och Roast på Berns har också vinglat sig igenom snart två säsonger som en tonåring på studentfest. Ena stunden eufori och glada minnen för livet, andra stunder en oöverkomlig ängslighet följt av fadd eftersmak i munnen. Ojämnt helt enkelt, något som jag kan lägga ut orden om en annan dag. Så länge nöjer jag mig med att säga att när Claes Malmberg nu skulle hånas utklassade en viss Ola Söderholm de betydligt mer rutinerade kollegorna.


Ola Söderholm är ingen komplett nybörjare i humorbranschen, med förflutet bland annat i TV4-produktionen "Det sociala spelet" och SVT:s "Morgonsoffan", men för den stora tv-publiken är han okänd. Tills nu då. När han respektlöst drog det första kokainskämtet riktigt såg man hur kvällstidningarna började formulera rubrikerna om "en ny Björn Gustafsson". (Inte för att kokainskämt om Claes Malmberg känns särskilt nyskapande - men för att han till skillnad från många andra helt enkelt var rolig.)


Inte mig emot. Risken att vi bränner ut de unga, blonda och gängliga komikertalangerna är ju mindre om vi har två.
Men för Olas skull är det kanske trevligare om han får vara sin egen. Så: Ola Söderholm. Lägg namnet på minnet.