Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-09 09:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/tvbloggen/2010/10/05/dialogen-ar-styrkan-i-anneli-8228/

TV-BLOGGEN

Dialogen är styrkan i Anneli

Foto: SVT

"Det ligger på mig." Med en enkel mening får Sissela Benn mig att fullkomligt kapitulera inför hennes egentligen rätt enerverande karaktär Anneli.


Det är i del tre av SVT-serien "I Anneli" som repliken uttalas. Anneli jobbar på café, är ängslig och olyckligt kär och tycker själv att hon är en klart misslyckad person. I scenen hittar föremålet för Annelis dyrkan, Joel, hennes extrafyllning i behån och läxar upp henne: "Det finns inget mer avtändande! Du är väl inget offer för skönhetsindustrin? Du har väl inga komplex?" Och det är när han säger hur ska jag kunna tycka att du är het om du inte får mig att tycka att du ser bra ut? som hon säger att det har han ju alldeles rätt i och det ligger på mig. Med fyra ord och ett resignerat kroppsspråk klär hon av hela situationen, sig själv och Joel och komplexen och skönhetsindustrin, naket för alla att se. Skickligt.


Hälften av de planerade åtta avsnitten har sänts och i det senaste skymtar Annelis bottensvärta på riktigt för första gången. Det tyckte jag om. Hoppas på att få lära känna henne bättre framöver.


För er som såg det senaste avsnittet och tyckte att Annelis galna mamma hade fått ett lite överdrivet löjligt namn så kan jag berätta att det inte är påhittat. Jette Sandahl finns på riktigt och var en gång chef för svenska Världskulturmuseet.

 

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt