Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 09:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/tvbloggen/2011/03/15/bli-inte-det-nya-vanner/

TV-BLOGGEN

Bli inte det nya Vänner

Komediserien How I met your mother har kallats det "nya Vänner" och likheter finns onekligen. Båda serierna handlar om ett tajt kompisgäng och deras resa från tjugo-nåntingåringar med relationsproblem mot det mer stadgade vuxenlivet. Där finns det stabila paret (Monica & Chandler/Marshall & Lily), där finns den promiskuösa brudjagaren (Joey/Barney) och där finns den karriärdrivna skönheten som haft kärlekshistorier med både brudjagaren och han som hånas för sin akademiska nördighet (Robin/Rachel & Ted/Ross).

Frågan är nu om How I met your mother kommer att ta efter sin föregångare även när det gäller livslängd. Hur mycket jag än högaktar "Vänner" är det svårt att komma ifrån att tio säsonger var ett par för mycket. I sin iver att förlänga succén trasslade de in sig i sina intrigtrådar och när det var dags för Ross och Rachel att till slut bli ihop – och något annat var det förstås inte tal om – var det så länge sen de varit kära att det kändes minst sagt krystat. På vägen dit hade en del av seriens karakteristiska värme försvunnit i såpaliknande förvecklingar.

Med tanke på att ramstoryn i HIMYM är att Ted berättar för sina barn hur han träffade deras mamma kan man fråga sig hur länge den historien kan pågå med gott samvete. Länge, tycker bolaget som kastar lystna blickar på tittarsiffrorna. Serien har precis fått klartecken för två nya säsonger, nummer sju och åtta i ordningen.

Kanske bör det stanna där.