Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-01 14:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/tvbloggen/2011/09/21/ovantat-rorande-i-vad-hande-med/

TV-BLOGGEN

Oväntat rörande i "Vad hände med?"

Tur att jag är en sådan hopplös nostalgiker. Hade jag inte varit det hade jag nog inte sett kvällens avsnitt av "Vad hände med?" i TV3. Premiären förra veckan var nämligen som bäst småputtrig men knappast omistlig och det krävdes nog en i det närmaste obskyr förkärlek för tillbakablickar på människor i periferin för att bänka sig inför avsnitt nummer två.

Som sagt, tur att jag är en sådan hopplös nostalgiker. Annars hade jag förmodligen missat en av höstens finaste tv-stunder.

Programmet går ut på att de fyra panelmedlemmarna Pernilla Wahlgren, Alex Schulman, Jonas Gardell och Ann Söderlund listar favoritfigurer från förr och försöker besvara frågan om vad de gör idag. Med på Alex Schulmans lista var Patrik Nilsson.

Vem?

Om jag säger "Kom igen nu Britt-Marie, kör för fa-an!" så kanske det klarnar. Patrik blev en viral succé när han något överförfriskad hälsade hem till mamma i Linköping i den lokala vimmel-tvn. Nu är det fem år senare och TV3 har skickat ett kamerateam hem till Patrik och hans mamma. Och det visar sig att familjen Nilsson kan återupprätta min tro på mänskligheten. Som bortblåst är den grummelsynte ynglingen med sin nästintill aggressiva hälsning. Istället möter vi en mild ung man som med genansbeströdd ro berättar om autografskrivande och nattliga telefonsamtal efter Youtube-genombrottet. Och mamma Britt-Marie! Jag vet inte vad som är ljuvligast, Patrik eller hans mamma eller det stillsamt förtroliga samspelet dem emellan.

Se själv i TV3 Play.