Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-22 12:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/usablogg/2011/01/25/i-natt-haller-obamas-arets-viktigaste-tal/

GELINS USA

I natt håller Obamas årets viktigaste tal

Jag är på semester i Marocko hela januari, men för den som vill se Barack Obamas State of the Union – det årliga talet till nationen och den samlade kongressen – så sänds det live här, med start klockan två på natten till onsdagen, svensk tid.

Följ även reaktionerna hos Politico, Washington Post och New York Times.

Direkt efter talet ger Paul Ryan republikanernas officiella replik (medan Michelle Bachmann ger Tea Party-rörelsens inofficiella replik).

För den som även vill se hur republikanska presidentkandidater bemöter Obamas tal har jag sammanställt en twitterlista med de potentiella kandidaterna, inklusive en del wild cards  (tipsa gärna om ni saknar något namn).

I februari är jag tillbaka i USA och sätter igång ordentligt med USA-bloggen, nu när DN:s nya bloggverktyg dessutom fungerar som det ska, efter vinterns ombyggnad.

***

Barack Obama firade nyligen tvåårsdagen i Vita Huset. Jag, Erik Åsard, Lise Bergh, Anna Ek och Billy McCormac sammanfattar kort hans två första år som president här.

***

Händelserna i Arizona kommer jag att återkomma till i februari. Per T Ohlsson skrev en av de bättre svenska sammanfattningarna av reaktionerna på attentatet. Direkt efter dådet skrev jag en kort kommentar.