Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 10:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/usablogg/2012/10/15/obamas-overtag-i-ohio/

GELINS USA

Obamas övertag i Ohio

Det råder inget tvivel om att debatten mellan Romney och Obama helt förändrade valdynamiken. Romney är nu ikapp Obama nationellt.
Men Obama leder fortfarande i Ohio och Romney kan i princip inte vinna utan Ohio.

Jag har tillbringat de senaste fyra dagarna i Cincinatti-området, där så många presidentval tidigare har avgjorts – vilket även verkar bli fallet 2012.

Mitt Romney har ett ekonomiskt övertag här. Det går knappt en minut utan att man ser en Romney-reklamfilm på lokala TV-kanaler, gärna något smaskigt, negativt om Obama.
Men Obama har en annan fördel: det som man brukar kalla the ground game, marktrupperna, volontärerna och de lokala kampanjkontoren. Obama har tre gånger fler valkontor än Romney i Cincinatti-området, och de är till stor del befolkade av volontärer.

I dag, en sömnig och regnig söndag, gick jag runt mellan kontoren i Cincinattis downtown.
Hos Romneys huvudkontor i Cincinatti var det släckt. Det visade sig att de hade söndagsstängt.

Hos Obamas huvudkontor, tre kvarter bort, var det däremot fullt drag, med ett trettiotal volontärer som satt och ringde till väljare. Man hade även ett dussintal grupper ute och knackade dörr i området.

The Hill skriver om Obamas övertag på marknivån.
Romney lägger nu stora resurser på att hämta ikapp det underläget.

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt