Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-23 22:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/usablogg/2013/01/07/ett-nationalistiskt-parti/

Gelins USA

Dags för ett nationalistiskt parti?

Den konservativa radioprataren Michael Savage, USA:s tredje mest populära radiopratare, förklarade i en intervju i dag att han tycker att det är dags för ett "nationalistiskt parti" med en "karismatisk ledare", eftersom han ser dagens republikaner som sell-outs:

“We need a nationalist party in the United States of America. You have the rudiments of a new party in this country called a Tea Party. They need to restructure their party. They need a charismatic leader, which they don’t have. When you say Tea Party no one knows who the leader is because there is no leader. No man has stepped forward who can lead that party.”

Det har varit gott om ilskna röster bland den mest radikala högern i USA efter fiscal cliff-överenskommelsen i veckan. New York Times rapporterar om republikanernas jakt på en ny vision efter det som börjar ses som en misslyckad vinter. Men Savage är, så vitt jag vet, den enda som påstått att dagens republikaner inte är tillräckligt "nationalistiska".