Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-15 15:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/usabloggen/2008/10/13/roster-om-valet-403/

USA-bloggen

Röster om valet

Ari Hart, 26, New York, studerar till rabbin:

- Det här landet är kapabelt till så mycket, men vi har misslyckats de senaste åtta åren. Amerika ska vara möjligheternas land där alla kan lyckas. Men de möjligheterna har runnit ut i sanden med ett ledarskap som bara haft intresse att se efter sitt eget intresse. 

- Jag tror att Obama på grund av sin breda bakgrund har möjlighet att förstå frågor utifrån många olika perspektiv och bygga en politik från det. Han har varit i extremt privilegierade miljöer och extremt fattiga miljöer. Han har suttit i Senaten med all makt som finns där och arbetat i kyrkorna i de södra delarna av Chicago, som har väldigt mycket problem. Vi lever i en väldigt komplex värld och det kräver nån som kan handskas med många idéer och gå framåt från det.

Peter Teti, 86, Philadelphia, pensionerad, tidigare brevbärare:

- Jag är en veteran från andra världskriget och jag röstar på McCain. Republikanerna har alltid gjort mycket för mig. Och McCain var en veteran precis som jag.   

Manfredo Arici, 77, Philadelphia, pensionerad, arbetade tidigare på bageri:

- Alla politiker är desamma. De stinker från toppen till botten. De hjälper de rika med mina pengar. Jag tänker rösta, men på vem, det är min hemlighet.

Maria De Lio, 36, socialarbetare och ensamstående mamma i Philadelphia:

- Jag kommer rösta för Obama. Jag gillar vad han säger att han ska göra och jag tror verkligen att det kommer att bli verklighet. Jag gillar det han säger om sjukvård för de äldre, skola för barnen, att ta hem soldaterna och ekonomin.