Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 14:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/usabloggen/2008/10/14/obama-tar-mark-i-republikanskt-land-406/

USA-bloggen

Obama tar mark i republikanskt land

Politiska webbsajten Politico, ett måste för många i analysbranschen, finner i en egen undersökning att Obama har suddat ut republikanska övertag i fyra viktiga traditionella republikanska counties där Bush vann 2000 och 2004. Obama leder i tre av fyra testade områden i några av valets viktigaste stater där republikanernas väg till Vita Huset tidigare gått, enligt Politico. En orsak till framstegen ses vara vikande stöd för McCain bland manliga röstande, en grupp han måste vinna då hans stöd bland kvinnorna i områdena är lägre.

McCain står också inför växande problem med sin egen kampanj där han inte har någon kontroll över vad Palin sänder ut för budskap under sitt kampanjande skriver Politico: “Who´s in control of McCain´s campaign?” Med allt fler supportrar som också är i uppror, är McCains främsta mål de här dagarna, inte att elda upp massorna, utan att lugna ner dem, är slutsatsen.