Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-16 05:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/usabloggen/2008/10/19/powell-obama-potential-bli-exceptionell-president-445/

USA-bloggen

Powell: Obama potential bli "exceptionell president"

Rätta artikel

Här förklarar tidigare republikanske utrikesministern Colin Powell sitt beslut att stödja Barack Obama i presidentvalet i msnbc´s "Meet the Press". Säger att Obama har den enande naturen, den intellektuella nyfikenheten och den förmågan att inspirera och nå ut till folk som landet behöver. Obama har mött kraven som ställs på en president och har kapacitet att bli "en exceptionell" sådan, säger Powell.

Sarah Palin, däremot, är enligt Powell "inte redo" för vicepresidentkandidatposten och det ifrågasätter McCains omdöme i valet av Palin, menar Powell. Säger också att McCain inte övertygat i hur han svarat på den finansiella krisen och motsätter sig McCain-kampanjens fokus på Obamas koppling till Bill Ayers, vilken han menar är irrelevant, och bara bidrar till att ytterligare polarisera landet.

Tidigare nationella säkerhetsrådgivaren Zbigniew Brzezinski säger till Huffington Post att Powells tal är ett avståndstagande från McCain-Palin-kampanjen, inte bara på några få punkter, utan vitt och brett. 

Här ytterligare reaktioner på Powells ställningstagande och kritik av den republikanska kampanjen från Politicos Arena.