Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-26 06:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/usabloggen/2008/10/31/turboplanering-533/

USA-bloggen

Turboplanering

Efter DAGAR av planering för att styra upp hur och var och när, med vem, på vilket sätt och med vilket färdmedel så börjar nu något slags skelett ta form för hur jag ska spendera dagarna fram till valet. Och runt omkring i landet lägger tusentals amerikaner sina pussel för den sista intensiva insatsen innan tisdag. Vissa har tagit ledigt i månader för att jobba för kampanjerna, många fler sticker iväg den här helgen för att kampanja i swing-staterna.

Överallt är folk överhopade med jobb och Obama- och McCain-kampanjerna har inte varit helt lättbearbetade apparater på sistens för att uttrycka det milt. Länge trodde jag att demokraternas Blake Zeff (ja så kan man heta här utan att vara seriefigur) som sköter pressfrågorna på Manhattanhuvudkvarteret tyckte så genuint illa om mig, utan att nånsin ha träffat mig eller pratat med mig, att han bestämt sig för att motverka mig genom iskall tystnad. Tills jag mötte honom och det ganska snabbt blev uppenbart att tusen andra, likt jag, sliter i honom dessa dagar. Tio minuter lät han mig - under övervakning men med erbjudande om tårta - stå och titta på, inte prata med, de volontärer jag bett att få rapportera om. Någon banbrytande journalistik blev väl inte riktigt gjord där, och timmar bortkastade på kontaktförsöken.

Men bättre än hans motsvarighet på den republikanska sidan, Peter, på New Jersey-högkvarteret: Du har aldrig ringt tillbaka!

Men sen kan maskinerierna också slå till och förvåna. Som i går kväll.

- Hej det är Stephanie från Obama-kampanjen, jag tänkte bara se till att du fått allt du behöver, sa en röst på telefonen.

Allt jag behöver? Det var minsann behjälpligt. Men det var en vecka och 20 backupplaner från det jag då var mitt uppe i att planera, så det var inte riktigt aktuellt längre. Men det lät som att hon skulle ha fixat det, Stephanie.

Och nyss ringde Allie från "Demokrater för McCain" så det ser ut som att jag åker med dem i morrn till Pennsylvania, istället för med "Lawyers for Obama".

Då får det bli senare. En sak i taget.