Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-20 06:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/viktor/2011/10/03/tack-for-allt/

VIKTOR BARTH-KRON

Tack för allt

Marcus Birro kandiderar till posten som ny partiledare i Kristdemokraterna, avslöjar Expressen i dag. "Det är möjligt att partiet är för räddhågset för att släppa fram mig, men det hade varit roligt", säger mediemångsysslaren till tidningen och lyckas därmed plantera sin martyrstatus innan nyheten ens hunnit recenseras.

The Viktor Report väljer med anledning av detta att ställa vår plats till förfogande med omedelbar verkan. Händelseutvecklingen i verkligheten har underminerat vår roll som satiriker till en punkt då det inte längre är meningsfullt att fortsätta.

Dagens inlägg, där vi avsåg komplettera förra veckans regeringsombildning genom att föreslå Blondinbella som näringsminister, Linas Matkasse-Lina som folkhälsominister och Mia Törnblom som chef för arbetsmarknadsdepartementet, är därför inställt.

UPPDATERAT: Efter 16 timmar väljer nu Birro att hoppa av sin kandidatur, sedan TV4 (där han leder ett samhällsprogram) hotat med sparken. The Viktor Report väljer därför att i samma anda dra tillbaka vår avgång som samhällsskribent. En annan faktor som spelar in i vårt beslut är att satiren inte alls nådde slutet i och med detta - för bara en liten stund sedan citerade Miljöpartiet New York Al Gore på Twitter, exempelvis.