Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-27 05:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/viktor/2011/11/29/betongdemokrati/

VIKTOR BARTH-KRON

Betongdemokrati

Gänget bakom Kulturslussen är igång igen, och numera är alla medel tillåtna: I dag har man nedlåtit sig till att publiceras på själva boulevardpressens debattsida. Innehållet är dock det gamla vanliga - Foster & Bergs kompromisslösning är förstörelse på Stalingradnivå, civilisationen är på väg att dränkas i Söderström och vad övrigt beträffar så var det Slussen som uppfann hjulet. Därmed basta.

"Här och nu har Slussenfrågan lämnat lokalpolitiken och blivit en riksfråga om vår demokrati", slår man fast.

Det är inte helt glasklart exakt vad "här och nu" syftar på, men gissningsvis ska det läsas som "i och med att VI undertecknat denna debattartikel".

Och på sätt och vis har man ju rätt. Ska ett femtiotal "kulturprofiler" få sätta ytterligare käppar i hjulet för en förändring som en klar majoritet av de berörda medborgarna, i mätning efter mätning och år efter år, säger sig efterfråga?

En fråga om demokrati, sa Bull.