Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 09:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/viktor/2011/12/18/sakerhetsaytgard/

VIKTOR BARTH-KRON

Säkerhetsåtgärd

Ingen har väl missat stadsforskaren Jerker Söderlinds debattartikel i lördagens DN Stockholm?

"... Stockholm är i akut behov av en politiker av Hjalmar Mehrs maktfullkomliga och opinionsokänsliga kaliber. Utan Mehrs hårdhudade hängivenhet hade utbyggnaden av Stockholms tunnelbanenät stoppats av gnäll om buller, störda grannar, utrotningshotade långbenta lövgrodor och kulturhistoriskt omistliga torparstugor i tunnelbanans sträckning. En nutida Mehr, besjälad av urbanitet, storstadsliv, populär arkitektur (inte dagens trista staplande av pizzakartonger av glas), kommersiellt utbud och mysig Gamla stan-miljö, skulle kunna genomdriva följande projekt, helt enligt den översiktsplan som ännu bara i ord sagt adjöss och farväl till funktionalismens människofientliga förortsstruktur: ..."
I så fall, läs den nu. Diskutera sen i smågrupper.