Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Viktor Barth-Kron

En julhälsning från föreningen Rädda TV-eken

Trodde du att nyårsklockorna skulle ringa ut det gamla årets strider? Glöm det. I ett alldeles nyss inkommet pressmeddelande hotar föreningen Rädda TV-eken med ”debatt” även under 2012. Här är skrivelsen i sin helhet.

”PRESSMEDDELANDE INFÖR ÅRSKRÖNIKOR

Vill bara inför eventuella årskrönikor framhålla att debatten om den s k TV-eken fortsätter långt in på nästa år inte bara i den förening som bildas av Rädda Eken-gruppen den 1 januari för att värna både den gröna stadsmiljön och demokratin i Stockholm. Den fortsätter också bland arborister inom och utom landet och kan komma att ses som en milstolpe i synen på veteranträd inne i städer. Glädjande nog har debatten och händelserna kring fällningen av TV-eken också utlöst en veritabel våg av engagemang i för träd och grönska i stadsmiljöer runtom i landet.

När det nu står klart att den närmast desperata brådskan att fälla eken var onödig ur säkerhetssynpunkt återstår att analysera och avslöja vilka de verkliga skälen kan vara. Det blir den första uppgiften för den nybildade föreningen.

Vänligen
Rädda TV-eken-gruppen”

Bloggen ser fram mot detta. Det vore förstås mycket intressant om de verkliga skälen bakom fällningen kunde dras fram i ljuset en gång för alla. Om du har ett spår, tveka inte att höra av dig till The Viktor Report.

Du omfattas av källskydd – även om det skulle visa sig finnas paralleller till Palmemordet, Bilderberggruppen, Hårsfjärden och/eller nedskjutningen av DC3:an 1952.