Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-24 07:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/viktor/2012/01/10/fejdernas-ar/

VIKTOR BARTH-KRON

Fejdernas år

Benkefejden rasar vidare i dag tisdag, och vi kan konstatera att utvecklingen inte är till Bengt Ohlssons fördel. Dagens replik från Sven Wollter i DN Kultur kan han nog överleva - den tillför inte mycket nytt, annat än att den gamle revolutionären smakfullt nog undviker att dra paralleller till Anders Behring Breivik. (Å andra sidan jämför Wollter Ohlsson med Hermann Göring.)

Värre är då det första riktiga eldunderstödet till Ohlsson, som kommer i Expressen Kultur i dag. Blondinbellahögerns andliga matriark Linda Skugge berättar där om sin egen bekantskapskrets och avslutar med att hälsa Ohlsson välkommen till sin sida. Med sådana vänner behöver Ohlsson inte ens skådespelarstalinister som fiender.

Nå, Benke, det kunde varit värre. Vilket effektivt bevisas av Marcus Birro.

Birro befinner sig numera i fejd med den italienska staten, efter att landets ambassadör reagerat på kändiskrönikörens påstående att samtliga italienska politiker har maffiakopplingar. Birro är nu kränkt av kritiken, berättar han för Aftonbladet.

Om saker blir riktigt smutsiga kan Bengt Ohlsson alltid fly Södermalm, eller åtminstone Mosebacke. Men vart Marcus Birro ska ta vägen nästa gång han tvingas gå i landsflykt är numera höljt i dunkel.

Uppdatering: Marcus Birros fejd med Italien är nu över och en "fredslunch" är inplanerad, rapporterar samma tidning. Därmed var fejden kortare än Birros kandidatur som partiledare i KD.