Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-22 14:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/viktor/2012/02/06/aret-med-carl-b-hamilton/

VIKTOR BARTH-KRON

Året med Carl B Hamilton

Foto: Niklas Frykman
På dagens DN Debatt skriver Carl B Hamilton (FP), med anledning av Raoul Wallenbergs minnesdag, att den som är emot förintelsen också bör vara för euroländernas finanspakt. Ungefär.

Detta är nu inte särskilt förvånande – Folkpartiet, och då särskilt Hamilton, brukar aldrig missa ett tillfälle att uppmärksamma sin hjärtefråga.

Strategin börjar bli så förutsägbar att The Viktor Report redan nu kan avslöja samtliga Carl B Hamiltons utspel under år 2012. Läs dem i sammanfattning här, så slipper du göra det sen.

6 april. Långfredagen
”I dag minns vi Jesu lidande på korset, men Jesus dog inte förgäves. Hans död lär oss att den som motsätter sig ett gemensamt regelverk går till historien som förrädare. Hade Judas levt i dag hade han sagt nej till finanspakten.”

16 juni. Sverige i fotbolls-EM
”Gårdagens förlust mot England var plågsam för många svenskar – och onödig. Om Europa lärt av historien och bejakat sin integration på allvar hade matchen aldrig behövt inträffa. Alla hade vunnit EM, tillsammans.”

30 juli. Pridefestivalen invigs
”Många homosexuella har genom historien fått betala ett högt pris för sin kärlek. Om Sverige går med i euron slipper hbtq-samhället växlingsavgifter vid sina utlandsresor.”

13 augusti. Sommar-OS i London slut
”Sveriges sju medaljer visar att vi har ytterst begränsade möjligheter att nå världsherravälde på egen hand. Genom att ge en bågskytt kan vi få del av fler häcklöpare.”

6 november. Presidentval i USA
”I dag står valet mellan sociala skyddsnät och statsfinansiell konservatism. Folkpartiet säger ja till Europa – för fredens skull.”

13 december. Lucia
”I dag firar vi Lucia, som var av italiensk börd. Det är ett typiskt utslag av svensk egoism att bara plocka godbitarna ur den sydeuropeiska kakan.”

22 december. Mayaindianernas kalender slut
”Jorden gick inte under igår, vilket många befarade. Än finns tid att säga ja till euron.”