Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Viktor Barth-Kron

Obekräftade uppgifter till källor indikerar

Utrikesminister Carl Bildt inledde på 70-talet en gärning som informatör till USA, enligt ett kommande avslöjande från den nätbaserade foliehattföreningen Wikileaks. Uppger Expressen. Detta som ett led i en kampanj mot Sverige, på grund av att svenska åklagare vill tala med grundaren Julian Assange om anklagelser som riktats mot honom.

Den som läst The Viktor Report en längre tid (eller tagit del av andra svenska tidningar) minns nog att greppet inte direkt är nytt. I december 2010 kom man med liknande uppgifter, om att Sverige övergett neutraliteten till förmån för ett nära samarbete med USA. The Viktor Report kommenterade uppgifterna då, och spådde också vilka avslöjanden som skulle komma härnäst. ”Finland nära Sverige” och ”Hund bet man” var två av dem.

Möjligen underskattade vi tidsaspekten en smula. Bloggen vill därför ta tillfället i akt att i dag komplettera listan med ytterligare, kommande Wikileaks-scoop.

Sensationella dokument:
SOVJET SKÖT NER
SVENSKT SPIONPLAN

Östen Undén kan
tvingas avgå

Källor nära Wikileaks:
TROLIG SVENSK
REGERINGSKRIS

”Vi har en avskrift av
Gustaf V:s borggårdstal”

Assange i rätten:
EX-KUNGEN KAN HA
MÖRDATS AV SIN BROR

Gustaf Vasas söner i blåsväder

Chocken i morse:
OLOF RUDBECK D. Ä. HADE FEL
Atlantis är inte Sverige