Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-21 19:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/viktor/2012/03/02/ockupera-mera/

Viktor Barth-Kron

Ockupera mera

Fredagens lokalnotiser. Som kanske inte omedelbart tycks ha med varandra att göra, men som ändå har det.

* I Högalid tycks Södermalms "nimby"-rörelse gå mot en seger. De planerade bostadshusen i Högalidsparkens kant stryks ur planeringen efter massiva protester, rapporterar kollegan Lars Epstein. Starka lokala intressen har velat bevara parken i sin nuvarande form.

* Samtidigt, på andra sidan Västerbron: I onsdags avhyste polisen "Occupy Stockholms" läger vid Brunkebergstorg. Att hitta en alternativ bosättning tog dock inte särskilt lång tid - man har nu byggt nytt i Rålambshovsparken. Där avser man skapa en "permanent" närvaro, säger aktivisten John Fogelvik till Stockholms Fria.

Rålambshovsparken utan tvekan en park och situationen som nu kan uppstå, om vanliga mönster följs, minst sagt delikat. Ungefär så här:

Om Kungsholmens "nimbys" protesterar mot exploateringen av en park, men de exploaterande själva exploaterar parken för att protestera mot exploateringen av samhället - vem är det egentligen som protesterar mot vem?

Snurrigt värre.