Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-13 02:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/viktor/2012/03/09/politiker-i-ko-for-maxtaxi/

VIKTOR BARTH-KRON

Politiker i kö för maxtaxi

DN Stockholms artiklar om taxihaveriet har tagit skruv. I dagens tidning kan vi berätta att trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M) kallat till möte om frågan, och att FP och S trycker på för åtgärder.

– Vi kan inte acceptera det här. Jag anser att det behövs en haverikommisson, säger Karl Bern (FP), styrelseledamot i Stockholm Business Region.

Det borde nog gå att hitta politisk enighet kring det. När självaste högerspöket Ulf Adelsohn (M), som drev på hårt för att öppna marknaden för taxi under 80-talet, säger att "maxtaxa" är en bra idé så borde de ideologiska låsningarna kunna avskrivas.

Nu vill nog varken Adelsohn, FP eller S återgå till ett överbyråkratiskt system där ingen får tag i en bil vid behov, och det vill inte den här bloggen heller. Ett maxtaxesystem och bättre kontroller skulle förstås främst gynna ovana taxikunder, men också alla seriösa mindre aktörer som nu oförtjänt dras med skojarstämpel.

Min kolumn i lördagens tidning: Dags för en ny maxtaxereform