Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-13 10:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/viktor/2012/03/16/nytorgets-hipsters-rasar-mot-tunnelbaneplan/

VIKTOR BARTH-KRON

Nytorgets hipsters rasar mot tunnelbaneplan

I den allmänna hallelujastämning som följde på nyheten om t-bana till Nacka är det lätt att tro att alla älskar projektet. DN Stockholm, som alltid gräver lite djupare, vet dock bättre.

I dagens tidning begav vi oss till platserna som berörs - östra Söder och Nytorget, Hammarby Sjöstad och Nacka Forum - för att tala med människorna på plats. Många var positiva, men två motstridiga tendenser är tydliga. Det handlar om Söderhipsters som fruktar allmänheten, och Sjöstadsbor som månar om sin särart.