Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-07 10:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/viktor/2012/05/22/nastan-alla-ska-med-pa-friends/

Viktor Barth-Kron

Nästan alla ska med på Friends

Det står nu klart att Colin Nutley ska regissera invigningsföreställningen på nya nationalstadion "Friends Arena" i oktober. Om detta kan man ha åsikter, men det är förstås inte omoraliskt.

Att det kostar på att se premiären, mellan 425 och 1 150 kronor per enkelbiljett, kan man också ha åsikter om. Men det är förstås upp till arrangörerna att sätta ett pris som man anser motsvarar värdet på produkten och som man tror att den tänkta publiken är beredd att betala.

Däremot är The Viktor Report spontant lite osäker på om det är rimligt att rullstolsburna besökare förväntas betala mer än dubbelt så mycket som icke rullstolsburna besökare för de billigaste biljetterna. Allra särskilt om det händer på, just, Friends Arena.

Nu tycks förvisso inte rullstolsburna omfattas av begreppet "kompis", men ändå.

Men det är klart. Det finns ju ett gäng konsultarvoden att täcka upp.

Tipstack till Björn Ehrnberg.

* * * * * * * * * * * * * * *

UPPDATERING: Som den nätrelaterade Sverker Olofsson-instans vi är ringde The Viktor Report upp Friends Arenas kommunikationschef Malin Sparf-Rydberg, och ställde den givna frågan:
Ska det vara på det här viset?
– Nej, det är fel och jag vet inte hur det har kunnat bli så. Det ska ändras och rullstolsburna ska betala samma priser som andra, mellan 425 och 1 150 kronor beroende på plats i arenan. Ledsagare ska inte kosta extra.

Slutet gott, allting gott, alltså!

Utom möjligen det där med Colin Nutley.