Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 11:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/viktor/2012/06/21/politiska-snapsvisor/

Viktor Barth-Kron

Bloggens politiska snapsvisor - nu även i grönt

Rätta artikel

Förra året utfärdade The Viktor Report ett antal politiska snapsvisor lagom till midsommar. De rönte viss uppskattning och sjöngs för full hals vid ett antal lunchbjudningar runt om i landet (tror vi), men mötte också kritik. Främst för att alla partier fick en visa – utom Miljöpartiet.

Bloggen lovade då att åtgärda detta "framöver", och när passar väl bättre än nu. Här är alltså den saknade sången från 2011.

* * * * *

MILJÖPARTIET Vi gå över gränser och block (Melodi: Vi gå över daggstänkta berg)

Vi gå över bron till Hornstull (falle-ra) Där man brygger eget öl för att bli full (falle-ra) Bilar har vi inga Våra lattekoppar klinga Vi bestämmer för den goda sakens skull (falle-ra)

Vi gå över gränser och block (falle-ra) För att driva på vår trängselskattechock (falle-ra) Att stänga Brommaflyget Får det grönaste betyget Alla andras politik den är barock (falle-ra)

* * * * *

Därmed är uppställningen komplett. Att en del av de som skrevs förra året hunnit bli lite daterade gör ingenting - det är ju halva poängen med snapsvisor.

Här kommer därför hela listan, i en praktisk bild som man både kan klicka upp i större format och skriva ut inför morgondagen.

I morgon: DN På stans Stockholmsvisor. Håll dig uppdaterad.