Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Viktor Barth-Kron

Stockholmspolitiska julsånger

Den 21 november kunde DN Stockholm avslöja att Stadshusets tradition med julsånger stoppas. Partierna får inte längre skriva och framföra mer eller mindre bitska verk om varandra på den årliga julfesten, och detta efter att främst moderater och socialdemokrater gått ihop i en kulturfientlig allians.

Så kan vi naturligtvis inte ha det. I kväll måndag infaller årets sista kommunfullmäktige, och för att tillställningen efteråt inte ska bli helt tondöv tog jag mig friheten att skriva de saknade sångerna. Publiceras i dagens DN Stockholm och ser ut så här.

(Återpublicering förbjuden, men citering går utmärkt så länge den är muntlig och melodiskt korrekt.)

Moderaterna:

Socialdemokraterna:

Centerpartiet:

Miljöpartiet:

Kristdemokraterna:

Folkpartiet:

Vänsterpartiet:

Från mig, till er alla: En riktigt god julfest.