Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-17 21:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/viktor/2013/04/25/vem-ar-stefan-hanna/

Viktor Barth-Kron

Vem är Stefan Hanna?

Frågan är högaktuell med anledning av dagens DN Debatt. Där föreslår Stefan Hanna nämligen att Centerpartiet ska inrätta en ny partiledarroll jämte Annie Lööf, och lägger också fram en kompetensprofil:

"Med fördel kan en av partiledarna vara en ledande kommunal centerpartiföreträdare från en av Sveriges storstäder."

Alltså han själv, får vi misstänka. Stefan Hanna är nämligen kommunalråd i Uppsala och gruppledare för Uppsalacentern. Han fick sitt nationella mediegenombrott strax efter senaste valet, då han bland annat krävde extrabeskattning av överviktiga och att bidragsfuskare ska tvingas bära hyenadräkt. The Viktor Report tog upp hans gärning då. Alla turer kring hans ledarskap finns förtjänstfullt sammanställda av Sveriges Radios Upplandsnytt.

Att Uppsalas centerledare stövlar in och föreslår ändringar i partiledningen är förstås spektakulärt, inte minst som det sker just när saker lugnat sig en smula efter vinterns kris och C börjat återhämta några viktiga opinionsdecimaler. Stefan Hannas partikollegor tycks dock vara av annan åsikt, att döma av tongångarna på sociala medier under morgonen. Exempel:

Intressant, även det. Om en så pass hög företrädare i Socialdemokraterna krävt Mona Sahlins avgång eller komplettering i oktober 2010, eller Håkan Juholts dito i november 2011, hade tidningar, tv och säkert även partiet självt svämmat över av kremlologiska uttolkningar och spekulationer. Det hade helt enkelt blivit ett jävla liv, och det med all rätt eftersom utspelet hade tagits på allvar.

Om det är partiets mening att Stefan Hannas åsikter är "trams" återstår en fråga, åtminstone för en lokalpolitiskt intresserad blogg som den här:

Vilka andra pajasar har Centerpartiet med berått mod givit ansvar för miljardbudgetar och medborgares väl och ve?

Om svar anhålles. Helst med bifogad kommunkarta och gärna i god tid innan nästa val.