Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-24 21:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/viktor/2014/06/18/stockholms-snapsvisor-2014/

Viktor Barth-Kron

Stockholms snapsvisor 2014

Midsommar är traditionernas högtid. Därför bjuder DN Stockholm och bloggen precis som vanligt på ett knippe nyskrivna sånger att ta med sig till sillunchen. Skål, och så vidare.

Exploateringskontorets sommarvisa (Melodi: Idas sommarvisa)

Du ska inte tro du får bostad här Om du inte har en miljon Har köat sen Klara var spritmisär Eller sätter ett tält under bron Jag anvisar marken till JM:s boss Och säljer med prydlig avans Sen kommer en glasig och helvit kloss Där du inte har någon chans

Jag hade en gång ett tåg (Melodi: Jag hade en gång en båt)

Jag hade en gång ett tåg Med avgång vid prick halv fem Munter och glad i min håg Jag lämna’ mitt hem Svara mig du Var är det nu? Jag bara undrar Klockan är sju

Amerikaturistens klagan (Melodi: I natt jag drömde)

I natt jag drömde något soft En natt av eufori Jag drömde om ett eget loft Med mikrobyggeri Jag drömde om en jättestad Med plats för varje nisch Där alla fick ett rooftop-bad Sen vakna’ jag på Riche

En cykelpendlare (Melodi: En sockerbagare)

En cykelpendlare här bor på Söder Han kör ett kapplopp mot sina bröder Rakt över gropar och genom snår De svänger runt där de inte får Uppå hans sadel sitter tights i rosa Som klämmer åt kring hans arma blåsa Men ska man stilla sin tävlingstörst Så är det viktigt att vara först

Uti vår kokbok (Melodi: Uti vår hage)

Uti vårt Stockholm står foodtrucks på rad Så vet du vad? Köp nu en taco och ät och var glad Kom skäggmän i stora kläder Kom ät nu i alla väder Så kanske vi får en dynamisk stad

Uti vårt Stockholm finns långkokad gris Till överpris Köp nu så blir vi New York på nå’t vis Kom grillmännen mitt i livet På himlen så står det skrivet Att alla ska ha teppanyaki-spis