Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-23 19:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/vm-aventyret/2010/04/19/lagerbacks-forsta-44-6999/

VM-äventyret

Lagerbäcks första 44

Så har Lars Lagerbäck presenterat sin första grupp landslagsspelare. 44 stycken är de som ska vara med på ett läger i England i slutet av april. Bland dem märks sex spelare från den nigerianska ligan, något många efterfrågat.

”NFF (det nigerianska fotbollsförbundet) är nöjt med Lagerbäck, det innebär att de inhemska spelarna har något att spela för”, säger förbundet vice ordförande Amanze Uchegulam enligt The Punch.

Hur mycket chans de sex spelarna, eller för den delen de 38 andra, har att imponera på Lagerbäck under de blott två dagar långa lägret är en annan fråga. Men listan väntas ha krympt till 30 spelare efter lägret.

* * * * *

Ingen professionell fotbollsklubb har existerat längre än Notts County. Men knappast någon har haft en kortare existens i svenska medier. Klubben upptäcktes förra sommaren. Brann intensivt under Sven-Göran Eriksson korta styre. Försvann i tomma intet i februari igen. Men hur gick det sedan, efter det att Svennis lämnat posten som sportchef? Det kunde knappast ha gått bättre. Sportsligt, i alla fall. Femton raka ligamatcher utan förlust, laget leder League Two och i helgen säkrades uppflyttning. En post-Svennis-effekt, måhända?