Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-23 03:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/webbloggen/2010/02/03/bloggtavlingar-ar-bara-ett-enda-stort-nextopia-6014/

WEBBLOGGEN

Bloggtävlingar är bara ett enda stort Nextopia

Idag bubblar det i bloggvärlden. Vilka skall gå på Stora bloggpriset och vem kommer att vinna de olika klasserna och vad ska man HA PÅ sig?


Och självklart, självklart är det klubben för inbördes beundran. För vem bryr sig egentligen, utanför vår lilla bloggbubbla, om vem som vinner?


Bloggvärlden svämmar fullkomligen över av tävlingar. Det ligger i linje med bloggarnas personlighet. För ingen av oss kan väl inbilla någon för en enda sekund att det inte handlar om exhibitionism, ett rop ut i etern; se mig, hör mig. Bry er om vad jag säger! Och är inte jag bara liksom... bäst?


Så vi bloggare tävlar gärna. Jag har varit nominerad i flera stora bloggtävlingar och även vunnit några med mina bloggar, så jag vet att egentligen är det just ingen som bryr sig. Knappt ens vi själva när tävlingen väl är över. Upp med diplomet på väggen och jaga nästa tävling! Det är Micke Dahléns Nextopia-värld till punkt och pricka.


Fast jag är ju ändå lite pepp, på ikväll. Ja, för jag är nominerad tillsammans med mina medbloggerskor på Lilla Gumman i kategorin teknik. Och visst vore det väl roligt med ett diplom till på väggen...


Rapport från galan kommer här på bloggen i morgon.

För er som skall gå och vill twittra från galan, har man nu äntligen bestämt en hashtagg, nämligen #bloggpriset. Där samlas allt som alla skriver på Twitter om själva galan. Ett tips alltså, för er som vill följa evenemanget hemifrån soffan!