Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-16 11:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/webbloggen/2010/02/22/facebookroulette-6414/

Webbloggen

Facebookroulette

Har du någon gång testat spela Facebookroulette? Eller snarare enarmad Facebookbandit? Ett spel som inte är lika roligt längre sedan Facebook gjorde om sin layout, men våren 2008 var det väldigt roligt att slumpa fram tre "people you might know" och få de mest bisarra kombinationer av människor. Jag och min Lillagummankollega Karin tävlade ofta i detta på den tiden vi delade kontor. Det är härligt att se Per Schlingmann, Bernt Hermele och Richard Herrey tillsammans i en treboll till exempel, och ännu mer fascinerande att dessa tre personer faktiskt bara är ett enda Facebookled bort från mig. Ibland gör sådana insikter att det värker lika mycket i huvudet på mig som när jag ska försöka greppa universums storlek. Det blir syntax error i hjärnan.

Lite samma sak hände - också apropå att Melodifestivalen härjar för fullt i landet - när jag testade att skapa en Tex Mex-middag med hjälp av Santa Marias roliga Facebooktävling där du alltså kan vinna en tacomiddag med vinnaren av Melodifestivalen OCH 10 stycken av dina Facebookvänner. Man kan antingen välja kompisar själv, eller låta Facebook slumpa fram kompisarna. Jag gillar ju att leva farligt, så jag lät slumpen styra.

Och My GOD, vilken tioboll! Det började värka i hjärnan igen, på det där diffusa sättet. Snacka om världar som kolliderar! Helt magiskt roligt om det middagsbordet skulle bli verklighet. Jag kan för mitt liv inte se vad vi skulle prata om. Och så Darin ovanpå det, jag dör.

 Testa du också, våga och vinn! Här hittar du Facebookapplikationen.