Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-07 02:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/webbtv/2012/03/03/mest-sedda-vecka-9/

VECKANS MEST SEDDA

Mest sedda vecka 9

En rysk kung fu-björn, ett mänskligt madrassdomino och första bilderna på Sveriges nya prinsessa. Här är de fem mest sedda webbtv-klippen från veckan som gått.

1. Våld i Afrika 1989–2010

 


Konfliktforskare i Uppsala har skapat en animation där man kan se hur utbrotten av organiserat våld förflyttar sig över den afrikanska kontinenten mellan 1989 och 2010. I de centrala och nordöstra delarna tycks konflikterna vara i det närmaste konstanta. (UCDP, konfliktdataprogrammet vid Uppsala universitet)

2. Den ryska kung fu-björnen

 


Här är den ryska björnen som blivit en näthit på grund av sina tricks med en träplanka. Björnen Pamirs jonglerande har gett honom det filminspirerade smeknamnet ”Kung fu panda”. (Scanpix)

3. Mänskligt madrassdomino-rekord

 


I New Orleans i USA sattes ett mänskligt madrass-dominorekord igår. 850 människor ramlade på varandra. (Scanpix)

4. Första bilderna på prinsessan Estelle

 


Kungahuset har nu publicerat de första bilderna på Sveriges nya prinsessa Estelle. (Scanpix)

5. Älg på hal is

 


Brandmän och polis fick rycka ut och hjälpa en älgkalv som halkat omkull på isen utanför Värmdö. Med hjälp av vajrar och linor lyckades de dra iland det vettskrämda djuret. Men älgen reste aldrig på sig och fick avlivas (ej med på filmen). (Scanpix)