Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 10:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/webbtv/2012/04/21/mest-sedda-vecka-16/

Veckans mest sedda

Mest sedda vecka 16

En skandaltårta, tre små grisar och inte mindre än två spektakulära bilolyckor med lycklig utgång. Här är de fem mest sedda webbtv-klippen från veckan som gått.

1. Tårtan som lett till avgångskrav - se filmen

 

Afrosvenskarnas riksförbund kräver att kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth avgår. Här är filmen från World Art Day där kulturministern deltog och var med och skar upp en tårta som föreställde en naken svart kvinna. Enligt Afrosvenskarnas riksförbund var tårtan en rasistisk karikatyr av en svart kvinna. Enligt konstnären Makode Linde var avsikten att problematisera kvinnlig omskärelse. (Scanpix)

2. Battleship – trailer

 

Filmen med bland andra Alexander Skarsgård fick en etta i betyg av DN:s recensent, som bland annat skrev så här: ” Det finns många logiska luckor i ”Battleship” men mest förödande för inlevelsen är ändå den snart uppträdande känslan av att en mänsklighet som lägger 200 miljoner dollar på sådant här förtjänar en skur av sågtandade jätteklot.”

3. Tre små grisar fixar jorden i stan

 

Grisar som experter på jordförbättring. I Göteborg får grisar böka mitt i stan för att ordna odlingsbar mark. (Scanpix)

4. Här exploderar bilen

 

Dragracingföraren Matt Hagen klarade sig mirakulöst nog utan skador efter det att hans bil exploderat mitt under tävlingen. Det blev bara smådelar kvar av hans bil. (Scanpix)

5. Hur gick det här till då?

 

En brasiliansk bilförare klarade livhanken när han flög rakt in i ett hus i Sao Paulo efter att ha tappat kontrollen över sin bil. Mannen klarade sig med lindriga skador och lyckligtvis skadades ingen i huset. (Scanpix)