Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-01 12:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/wiman/2010/05/30/sten-i-glasservis-7399/

WIMAN

Sten i glasservis

Jag noterar att Fredrik Reinfeldt & Co lärt sig av platt-tv-läxan och överlämnat en gigantisk glasservis från Orrefors i bröllopsgåva till det blivande brudparet. Oantastlig smak från och för den nya medelklassen.

Under en promenad genom Stockholms södra förorter i helgen stötte jag apropå det på författaren och journalisten Erik Helmerson, som förra veckan skrev en lysande artikel om dagens föräldraroll, där han bland annat utnämnde vårt gemensamma bostadsområde till "medelklassfundamentalismens motsvarighet till Swatdalen".

Återstår att se vad som händer när de platt-tv-tittande Täbytalibanerna nu tvingas omgruppera kring kristallglasen.