Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Bostad

Artisten Cleo: ”Jag gillar verkligen husmorskänslan”

Nathalie ”Cleo” Missaoui hemma i soffan.
Nathalie ”Cleo” Missaoui hemma i soffan. Foto: Nicklas Thegerstrom

Husmor och rappare. Utan palmer, kimonor och nybakta bullar är varken hemmet eller tillvaron komplett för artisten Cleo.

Artisten och rapparen Cleo är ständigt aktuell med nya projekt. För många känns hon igen som en av grundarna bakom organisationen Fatta och kollektivet Femtastic, som just nu går som serie på SVT Play. Under våren är Cleo även aktuell i TV4:s serie ”Lyckliga gatan” och nyligen vann hon priset Årets live på Manifestgalan. Som om det inte vore nog släpps i dagarna singeln ”Lika bra” från nya solo-EP:n som kommer i maj. Men trots ett späckat schema så hinner hon med att soffhänga ”extremt” mycket. Och baka bullar:

– Jag är väldigt inne på degar just nu och bakar typ hela tiden.

Mitt Diakité & Sachs-stipendium
Jag fick det 2014 och det hänger som en tavla i min hall. Förutom att det är en extremt fin målning med en fin motivering så påminner den mig ofta om varför jag gör det jag gör. Ofta tvivlar man ju på det man håller på med och tänker att man ska skaffa sig ett vanligt jobb, men så går jag förbi den där tavlan och tänker att jag måste fortsätta.

Mina kimonor
Jag älskar verkligen kimonor och har typ tio olika. Det är det fetaste plagget som finns och man känner sig alltid så avslappnad och vacker i det. Den första fick jag av min kompis Isabel (läs Syster Sol) och då var jag skeptisk till siden. Men nu kan jag inte vara hemma utan att vara klädd i en.

Palmer
Jag har väldigt mycket palmer i mitt hem. Just nu har jag två helt gigantiska i plast. De är nästan lika stora som en vanlig palm. Jag behöver fylla mitt hem så det känns som sommar och tropiskt, framför allt nu på vintern. Sen har jag ofta palmer på scen när jag spelar, då jag tycker om att skapa en varm känsla runt mig.

Nybakta bullar
Jag bakar hela tiden. Mycket vetebullar, typ lussebullar, blåbärsbullar och semlor. Är väldigt inne på degar just nu. Jag tycker väldigt mycket om husmorskänslan. Att göra ett dagsverke. Jag skulle gärna vilja gå ut och hämta vatten i en brunn och mjölka kossan med. Har bott mycket på landet och älskar det livet. Det får mig att känna mig redig och äkta.

Min vita päls
Den är gigantisk och var det första plagget som min lillasyster sydde till mig. Hon går en designutbildning och är verkligen tung på att sy. Nu på senare år har hon börjat göra scenkläder till mig, vilket känns väldigt speciellt och kul. Lyxigt att ha en egen sömmerska.

Min Fatta-skateboard
I samband med att vi drog i gång Fatta så startade även intiativet Fattaskate. Jag fick då en skateboard som en konstnär målat på undersidan, vilket var jävligt stort. Även om jag just nu inte jobbar aktivt med Fatta så påminner den mig om hur sjukt det är att Fatta gick från att vara en kampanj till att bli en stor organisation med så många engagerade människor.

Fakta.Nathalie ”Cleo” Missaoui

Ålder: 28 år.

Bor: Hökarängen.

Familj: Sonen Elliot, 6 år.

Gör: Artist och rappare.

Aktuell: Med serien ”Femtastic” på SVT Play. Nya singeln ”Lika bra” tillsammans med Adam Tensta som släpps 19 februari. Ny solo-EP under våren samt medverkan i ”Lyckliga gatan” i TV4.

Visste du inte: Jag älskar blodpudding och fiskbullar.

Favoritplats: Bäckliden norr om Umeå. Vi har ett hus där som hela familjen växt upp i.

Motto: Ha jävligt mycket tålamod.