Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 20:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/bade-blommor-och-bonor-pa-liten-yta/

EKONOMI

Både blommor och bönor på liten yta

Bild 1 av 9 ”Det är roligt att jobba med pil-obelisker, man får upp växterna lite”, säger Malin. Här klänger blomsterkrasse till höger, förvuxen fjolårspersilja och luktärter bakom och rabarberblad och längst till vänster praktlysing.
Bild 2 av 9 Jordgubbar i vanlig ampel, med ­linnetyg som plantan får växa i i stället för plast. ”Amplar frigör yta på marken.”
Bild 3 av 9 Garaget har byggts om till arbetsrum och har fått mindre dörr, runt vilken kaprifolen klättrar.
Bild 4 av 9 Pil-obelisker för klängerväxter av olika slag. Bakom dem ett litet fält med knallgul praktlysing.
Bild 5 av 9 En jätteverbena i en kruka formgiven av Jan Rundgren på en gammal stol som varit turkos.
Bild 6 av 9 En gammal postlåda har fått en ny roll som planteringskärl, fylld med dubbla, svenskodlade petunior.
Bild 7 av 9 Malin Hidesäter i sitt tio kvadratmeters växthus ”Skörd” från Hasselfors garden. Hon håller i en hängpelargon, till höger rosenskäran ’Cosmos’.
Bild 8 av 9 Verandan vid huvudentrén. På bordet ligger kakelplattor från Turkiet som kan vara bra att ha bredvid små, dubbla flitiga lisor. På krokarna hänger olika saker under olika årstider.
Bild 9 av 9 Huset är byggt 1931. Färgen har Malin och maken Stefan tagit fram själva. ”Den passar väldigt bra in i naturen.”

Hos Malin Hidesäter i södra Stockholm samsas prunkande prydnadsväxter med matnyttiga grönsaker. Tomten på 450 kvadratmeter rymmer också ett litet växthus – en dröm som förverkligades förra året. Dit går Malin först av allt varje morgon.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in