Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 12:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/charmigt-tjugotal-i-bromma/

Bostad

Charmigt tjugotal i Bromma

Bild 1 av 7 Ljuset flödar in i sovrummet.
Bild 2 av 7 En vitrin är bra för den som inte älskar att damma. I detta exklusiva bord samsas föremål som alla har sin historia: Tsar Nicolaus II, snusdosor, reklamtändare, fickknivar. Bakom ett verk av svenska samtidskonstnären Sophie Tottie.
Bild 3 av 7 Det är vårgrönt året om i vardagsrummet som domineras av Svenskt Tenns rutiga trasmatta, vävd av Barbro Thessing. Soffan är klädd i engelska linnekretongen ”Stensöta” från J & GP Baker. Den lika gröna som sköna gamla fåtöljen är omklädd många gånger under åren
Bild 4 av 7 Matsal och bibliotek är en bra förutsättning för en trevlig konversation. Den specialbeställda hyllan täcker hela väggen. Nicko har ärvt ängeln som håller ett öga på sällskapet av sin ryska styvfarmor Vera. Stolarna är danska, ritade av Hans Wegner 1951.
Bild 5 av 7 Köket har en väl tilltagen matplats som rymmer hela familjen när alla är hemma. Över bordet svävar en dansk klassiker av Arne Jacobsen, ritad 1960. Stolarna är Gio Pontis pigga och röda stolar ”Superleggera” från 1957.
Bild 6 av 7 Öppna hyllor ger bra överblick i köket. Litografin av Olle Bærtling i en något ovanlig färgställning för tankarna till 50-talet då den gjordes. Äppelskörden har blivit must och fyllts på gammaldags flaskor.
Bild 7 av 7 Pia Walléns filt i sovrummet formgavs på 1980-talet och anses av många vara en av decenniets riktiga designikoner. Målningen av Louise Fenger-Krog ger associationer till 1860-talets romantiska naturmåleri. Den lite sneda provdockan med skulptural form är inhandlad på À la Carte Antik i Stockholm.
I en trevlig del av Bromma, alldeles nära Mälaren, finns en charmig 20-talsvilla med plats för en stor familj. Här blandas modern konst och inredning. Skrymslen och vrår gömmer hemligheter i form av udda och roliga objekt, böcker och småsaker.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in