Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 13:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/drick-med-stil/

Bostad

Drick med stil

Bild 1 av 7 Tom Dixons utsökta tekanna i mässing och svart bakelithandtag behöver inget innehåll för att göra betraktaren varm. En klassisk kanna att vila ögonen på. 2 190 kronor, se mer på Gulled.se.
Bild 2 av 7 Så modern och samtidigt så klassisk. Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson prydde gärna ett föremål med ett annat. Den lyxiga teburken med glasknopp är formgiven efter förlaga från Svenskt Tenns arkiv. 2 800 kronor.
Bild 3 av 7 Den smäckra kannan i räfflat porslin från Eva Solo lämpar sig för olika drycker, inte minst mjölk. Finns i två storlekar, en halv respektive en hel liter. Från 199 kronor, Designonline.se.
Bild 4 av 7 Först kom de med öra i silver eller guld, Anna Kraitz stilrena tekoppar för Design house Stockholm. Nu finns koppen ”Mine” även med grönt öra. 565 kronor.
Foto: Olivia Jeczmyk
Bild 5 av 7 En skummande India pale ale, ipa, avnjuts bäst i ett högt glas med rundad kupa som lyfter fram doften av humle, malt och kryddor. Erica Lagerbielkes ipa-glas är munblåsta hos Orrefors, 449 kronor för fyra, Designonline.se.
Foto: Jonas Lindström
Bild 6 av 7 Jaaa! De låga, raka glasen utan fot, så typiska för vinbarer i Barcelona, har fått en svensk, elegant syster formgiven av Designtorget. Glöm välta vinglas, här är svaret. Tål dessutom maskindisk. 95 kronor för tvåpack.
Bild 7 av 7 En kaffebryggare som brygger två koppar och dessutom är en prydnad för bordet. ”Theo” är gjord i mattsvart stengods med värmeisolerande silikon för danska Steltons typiska minimalism. 600 kronor, Rigtigkaffe.se.

De sötsliskigt kryddiga dryckernas tid är över oss igen. Men det finns alternativ. En hederlig fika, en skummande ipa, en kopp te eller vin i låga glas.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in