Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 14:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/ett-fagelbo-till-paskbordet/

Bostad

Ett fågelbo till påskbordet

Bild 1 av 5 Upp och ned. Slå en lång spik i väggen. Avlägsna pärlhyacinterna från sin kruka och borsta bort det mesta av jorden. Gör ett fågelbo av ihopsnodda björkkvistar och spoltråd och sy fast det på en uppochnedvänd pärlhyacintsklunga med hjälp av tunn spoltråd. Klä kanterna med fjädrar, lättast är att sticka in dem under boet. Placera det hela stadigt på spiken, men akta lökarna.
Bild 2 av 5 En vacker och enkel påskskål av savoykål. Sätt ett fågelbo (se stora bilden) i ett stort savoyblad, vaddera det med fjädrar och placera sedan ett par kokta och målade ägg i boet.
Bild 3 av 5 En härlig vårhyacint eller en enkel pensé blir så mycket mer med små krukor av gröna och skrynkliga savoykålsblad. Knyt fast kålen med ett fint band eller ett grovt snöre.
Bild 4 av 5 Ett tårtfat med en pensékruka i mitten och en halmkrans med ägg på runt om. Urblåsta ägg är sköra men snyggast. Limma först fast hö på kransen, där­efter ägg, kvistar, hö, mossa och fjädrar. Den lilla krukan bredvid är klädd med grov säckväv omknuten med ett snöre.
Bild 5 av 5 Minna Mercke Schmidts vita ljusstakar blev slitet gröna när hon målat om dem med grundfärg i brunt och gult och därefter krackeleringsfärg i grönt, påpenslad lite ojämnt. I stället för ljus några hemmagjorda fågelbon (se första bilden) med lökväxter eller ägg i.
Plocka in naturen på påskbordet. Här är författaren och Blomsterverkstadens skapare Minna Mercke Schmidts bästa dekorationstips.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in