Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-30 04:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/frihet-och-enkelhet-pa-liten-yta/

EKONOMI

Frihet och enkelhet på liten yta

Bild 1 av 6 Allt iutom golvet går i vitt. För att få en varmare ton gjordes bord, bänkskivor och loftsängens tak i trä vilket gav en lugn och harmonisk enhet. Loftsängen är smal vid fotänden och bred vid huvudänden närmast fönstret.
Foto: Fredrik Funck
Bild 2 av 6 Loftsängen är enbart fäst i väggen för att slippa störande pelare. Stegen är lätt att haka av och på och hänger diskret på väggen under dagtid.
Foto: Fredrik Funck
Bild 3 av 6 Den uppfällbara skivan gör bordet dubbelt så stort. De har varit tolv runt bordet. Vita hopfällbara stolarna från Plan Ett, svart stol från Eames.
Foto: Fredrik Funck
Bild 4 av 6 Eldstaden ”Prometeus” från Safretti köpt hos Nordic Trend interiör. Spisen eldas med biobränsle.
Foto: Fredrik Funck
Bild 5 av 6 I den enda garderoben ryms ytterkläder, tjocka tröjor, dammsugare, strykjärn, strykbräda, resväska...
Foto: Fredrik Funck
Bild 6 av 6 Rockhängaren ”Gobble” från Materia sväljer många plagg, men oftast hänger Ingrid in kläderna i garderoben bakom. Yxan är en symbol, ett minne från hennes skogsliv i kojan.
Foto: Fredrik Funck

Hur liten kan en lägenhet vara för att fungera som ett praktiskt hem? Ingrid Wase bor på elva kvadrat i Stockholms innerstad och blir lycklig varje gång hon kliver in genom sin dörr.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in