Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-24 18:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/har-ska-man-se-ovantade-och-kul-saker/

EKONOMI

”Här ska man se oväntade och kul saker”

Bild 1 av 8 Soffhörnan i det kombinerade vardagsrummet och köket. Bordet framför soffan, från Stalands, är egentligen ett matbord med kapade ben, köpt på Stadsmissionen. Det gamla spritskåpet hittade Petter på en auktion i Dresden. Ena halvan är ett kylskåp. Triangeltavlan är ett kollage från Olivias och Petters första sommar.
Foto: Michael Förster
Bild 2 av 8 Olivia syr i det kombinerade vardagsrummet och köket. Bord från Stalands möbler. Stolarna hade Petter med sig in i boet. Matta inhandlad på en loppis i Småland. Hund Castro från myrorna i Malmö. Taklampa från Markslöjd, Petters gamla luftgevär har lackats med vanlig sprayfärg.
Foto: Michael Förster
Bild 3 av 8 Olivias gamla sänggavel kommer från Clarencegården i Båstad. Kuddar sydda av tyg från Today interiors/Cadoro. Lampetter inhandlade på söndagsloppis på Hötorget. Vitsippstavlan har Olivia gjort. Bakom draperiet döljer sig garderober och tv.
Foto: Michael Förster
Bild 4 av 8 Ett vildsvinshuvud hänger på sovrumsväggen hos Olivia och Petter.
Foto: Michael Förster
Bild 5 av 8 Det strama köket kontrasterar mot den lekfulla och ombonade soffhörnan mittemot. Kök och vitvaror från Ikea, med mönstrat kakel från Marrakech. Kranen kommer från FM Mattsson och de gammaldags handtagen från Byggfabriken.
Foto: Michael Förster
Bild 6 av 8 Petter köpte det gamla spritskåpet med inbyggd belysning på en auktion i Dresden. Bakom den andra dörren finns ett kylskåp.
Foto: Michael Förster
Bild 7 av 8 De kärvänliga porslinsmopsarna står på köksbänken och är egentligen salt- och pepparkar från Designtorget. Attraktionskraften sitter i inbyggda magneter ...
Foto: Michael Förster
Bild 8 av 8 En klassisk stringhylla i badrummet. På den gamla loppistavlan har Petter handtryckt en rosa kvinnofigur som tar upp färgen i taket. Handduk från Himla.
Foto: Michael Förster

Med fantasi, humor och skaparlust har Olivia och Petter skapat ett personligt hem av en liten, ombyggd tvåa på Södermalm. Här samsas ommålade loppis- och semesterfynd med egentillverkade tavlor och en salig blandning av djur.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in