Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-23 02:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/hogt-i-tak-for-barnens-skull/

Bostad

Högt i tak för barnens skull

Bild 1 av 7 Sofus och Manons farfar Lars blickar ut över köket. Barnen ringer gärna på den gamla telefonen med nummerskiva.
Bild 2 av 7 Det gamla bordets marmorskiva är perfekt att baka bullar på, men först ska degen sättas. Gott om svängrum blir det när bordet står mitt på golvet,
Bild 3 av 7 Arbetsrummet delar Camilla med maken Malte. Platsen har hon valt med omsorg: ljuset från Linnégatan faller direkt in på bordet där hon sitter och ritar.
Bild 4 av 7 Manons rum var en gång jungfrukammaren. Nu rymmer den hennes pärlor, klistermärken och trådrullar.
Bild 5 av 7 Det vikbara bordet i hallen, ”La Barca”, är ritat av Piero De Martini 1975. Bordet finns i naturlig eller mörkbetsad ek och är inköpt på Nordiska Galleriet.
Bild 6 av 7 När Sofus och Manon Forssell Pyk inte åker rollerblades eller skateboard hemma i Östermalmslägenheten vilar de gärna ut framför brasan.
Foto: Foton: Charlie Drevstam
Bild 7 av 7 Manon tar ett skutt från fönsternischen och landar i Camillas och Maltes säng. Tavlan och överkastet med de harmonierande färgerna är inköpta under en av familjens Afrikaresor.
För konstnären Camilla Forssell Pyk är det viktigt att bostaden är vacker och funktionell. Stora ytor gör det möjligt för barnen att ta ut svängarna.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in