Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Bostad

I min soffa: Lina Gabrielson

Lina Gabrielson hemma i soffan.
Lina Gabrielson hemma i soffan. Foto: Marc Femenia

I MIN SOFFA. Hon är trofast. Lina Gabrielson har jobbat inom hotell- och restaurangbranschen i hela sitt liv. Men hennes käraste föremål handlar om familj och idrott.

Hon växte upp med föräldrarnas anläggningar Lovik på Lidingö och Hennickehammars herrgård i Värmland och har gjort alla sysslor man kan tänka sig på ett hotell.

– Men när jag var 18 bestämde jag mig för att bli något annat, så jag läste civilekonomprogrammet och började sedan på en bank. Efter fem månader insåg jag att det inte var jag, och sökte mig tillbaka till hotell- och resebranschen.

Först jobbade Lina Gabrielson i Alperna i några år innan hon började arbeta på Clarion vid Skanstull. Efter det var hon med och startade Clarion Hotel Sign innan hon blev headhuntad som hotellchef till Diplomat. Nu är hon vd.

1. Våtdräkten
Den används liksom skorna och badmössan till min stora hobby de senaste fyra åren, swimrun. Det blir fler och fler sådana lopp och på söndag ska jag delta i Swimrun Utö, man springer 3,5 mil och simmar 4,5 kilometer och tar sig i och ur vattnet 16 gånger (Lina och hennes man placerade sig 26:a i mixedklassen). Det är svårt att komma närmre naturen än simning i tiogradigt vatten.

2. Rivjärnet
I restaurangen på Diplomat jobbar vi hela tiden för att förbättra både innehållet och presentationen av vegetarisk mat, och så försöker vi få med råkost på ett snyggt och inspirerande sätt i hela menyn. Dessutom märker vi av ett ökat engagemang från våra kunder gällande matens ursprung. Hemma rivs, ångas och juiceas mer och mer av vardagsmenyn.

3. Suddgummit
Det är köpt på en inspirationsresa till New York och föreställer en gorilla. Jag tycker det är coolt. Souvenirer är underskattade. Diplom från barnens skidskola, en medalj från en oviktig löptävling eller en kylskåpsmagnet från Hanoi är viktiga små skatter för mig.

4. Blomman
Det bodde ett äldre par här innan vi flyttade in för ett år sedan och de lämnade efter sig en fantastisk trädgård med blommor och träd som de planterat under 30 år. Säkert sju olika fruktträd och massvis med blommor, särskilt pioner som är min favorit. Men det är en konst att lära sig ta hand om allt som växer. Det hjälpsamma äldre paret mittemot kom över i somras och visade att vi faktiskt har sparris, i blomsterrabatten!

5. Kaveln
Jag har alltid gillat att baka och gör det åtminstone en gång i veckan, ofta med barnen. Jag bakar hela skalan från frökex och scones till kanelbullar och matbröd. Det är kul att testa nya recept och trender men det är alltid gott med en kanelbulle och ett surdegsbröd. Vi har en urduktig konditor på hotellet som jag får inspiration ifrån. Den rosa färgen gör mig på gott humör.

6. Bärselen
Den här är viktig. Jag har varit på jobbet sedan min yngste son var tre veckor. Med en flexibel arbetsgivare kan föräldraledighet se ut som man vill och detta har passat mig perfekt. Nu börjar Hampus bli för stor för den, han är sju månader, men han är väldigt lätt att ha med, han är glad och sitter på filtar och pysslar. Den är snygg till kostym, dessutom, haha.

Fakta.Lina Gabrielson

Ålder: 36 år.

Bor: Lidingö.

Familj: Man och tre barn.

Gör: Vd på Hotel Diplomat Stockholm på Strandvägen.

Favorithotell: NoMad i New York, Costes i Paris och Claridges i London.

Favoritrestauranger: Ivy Chelsea Garden i London och TenConTen i Madrid.