Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 00:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/jag-befinner-mig-bara-i-borjan/

Ekonomi

”Jag befinner mig bara i början”

Bild 1 av 4 Sara Reinholtz låter sitt lekfulla formspråk tala från tak till golv.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 4 ”Lamporna ’Lil wow bow’ bygger på en formidé som funnits med mig under lång tid, men som nu omvandlas till fysiska varelser. Det känns jättekul att äntligen börja arbeta med dem med händerna.”
Foto: Eva Tedesjö
Bild 3 av 4 ”Jag är riktigt stolt över mattan ’Öland’ som ligger på en fin plats i ett hus där många arbetar varje dag. Det var också första gången jag arbetade med handtuftning. Jag lärde mig mycket i samarbetet med hantverkarna i Estland.”
Foto: Sara Reinholtz
Bild 4 av 4 ” Det är alltid roligt att arbeta med ’Pixtel shapes’ på nya platser och i nya rum. Trots att jag skapade dem med en modern kontorsmiljö i åtanke passar de nästan bäst i gamla byggnader. Sedan jag visade ’Pixtel shapes’ på Konstfacks vårutställning förra året har jag fått bygga dem i både showroom och 1700-talsrenässans.”
Foto: Sara Reinholtz

Hon leker med proportioner, hon utvecklar koncept som kan ge nya perspektiv på vårt dagliga liv: moduler i form av stora, textila kulor, och taklampor i form av rosetter. Möt formgivaren och konstnären Sara Reinholtz.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in