Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 07:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/jag-gillar-ljuset-och-utsikten-mot-sodermalm/

Bostad

”Jag gillar ljuset och utsikten mot Södermalm”

Bild 1 av 8 Utsikten från balkongen är storslagen med Norra Hammarbyhamnen och Sofia kyrka i fonden. Emma har redan sett vårens första segelbåt passera. ”Då vet man att sommaren snart är här, härligt.” Fladdermusfåtöljen har Emma hittat i en container, överdraget har hon sytt själv. Bordet kommer från Cocktail.
Bild 2 av 8 Föräldrarna har valt det mindre sovrummet. Det inramade almanacksbladet kommer från signerat.se. Skåpet ”Brev” i skinn ritade Emma för Asplund förra året.
Bild 3 av 8 I hallen möts man av två väggskåp i olivgrön plåt som är en utveckling av ”Brev” i skinn. Pallen ”Stockholm wood” har Emma ritat.
Bild 4 av 8 Kannorna är formgivna av Anna Lerinder. Skåpet ”Snö” gjorde Jonas Bohlin och Thomas Sandell för Asplund 1994.Kay Bojesens apa är gammal och har tappat ena örat.
Bild 5 av 8 Vid hörnfönstret mot balkongen sitter Fabbe och Julle gärna och klipper och klistrar. Stolarna är designade av Arne Jacobsen.
Bild 6 av 8 Sönerna Fabbe och Julle har fått det största sovrummet där de har gott om plats att leka. Hyllan ”Join” har Emma ritat för Ire Möbel. Korgen kommer från Afro art.
Bild 7 av 8 Kökssoffan i plywood har Emma byggt själv. En klassiker dyker även upp här: Ray och Charles Eames ”Rockin’ chair”. Kopparna på bordet är gjorda av formgivaren Anna Lerinder. Taklampan ”Nagoia” är från 60-talet, design Ferran Freixa för Santa and Cole. Den rutiga kudden är klädd med Emmas tyg ”Domino”.
Bild 8 av 8 Kök och vardagsrum blev ett när Emma tog bort mellanväggen. Arbetsbordet har Emma ärvt från farmor och farfar. Stegen är arvegods från svärföräldrarna. Fåtöljen, som egentligen är en modulsoffa, har Emma ritat. Den heter ”Rejoin”, tillverkas av Ire Möbel och säljs av Länna möbler. Taklampan kommer från Artilleriet i Göteborg.
Vitt, grått, svart, natur, inga färgstarka accenter. ­Möbelformgivaren Emma ­Olbers vänder sig till dem som går sina egna vägar i designsvängen.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in