Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 23:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/klara-vattningen-under-semestern/

Bostad

Klara vattningen under semestern

Bild 1 av 5 Att växterna på balkongen skulle torka ut känns otroligt just denna vecka. Men är du bortrest soliga dagar i juli är det mer aktuellt. Det bästa är att testa hur växterna klarar olika bevattningslösningar innan du reser bort, menar Bosse Rappne.
Foto: Anna-Lena Mattsson
Bild 2 av 5 Välj rätt växt. Bergstallen är en tålig växt som klarar sig länge utan tillsyn på balkongen. Den här har fått klara tuffa tag, men är fin ändå.
Foto: Anna-Lena Mattsson
Bild 3 av 5 Bevattningslåda. I botten ryms flera liter vatten som växten kan sörpla i sig eftersom. Lådorna är lite dyrare, men en bra investering.
Foto: Anna-Lena Mattsson
Bild 4 av 5 Semestervattnare. Ett delvis inplastat snöre. Tryck ner den ena änden utan plast i jorden och den andra i en vattenbehållare under.
Foto: Anna-Lena Mattsson
Bild 5 av 5 Petflaska. Vänd upp och ner på en vattenfylld petflaska i jorden. Gör inte hål i flaskan, då rinner vattnet alldeles för snabbt.
Foto: Anna-Lena Mattsson
Semesterresan hägrar, men kan balkongväxterna klara sig en vecka utan daglig tillsyn? Bosse Rappne, trädgårdsmästare på Ulriksdals slottsträdgård visar olika metoder. Bästa rådet är: Be någon att vattna.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in